Een eigen website laten maken?

Bij Website styling sta je er niet alleen voor

Wat is responsief webdesign?

Een responsieve website is een website die die zich aanpast aan de schermgrootte. Dit houdt in dat bij een groter of kleiner scherm de pagina layout automatisch verandert. Kolommen komen dus onder elkaar te staan in plaats van naast elkaar, foto's schalen mee en worden kleiner als het scherm kleiner is etc. Wanneer u uw browservenster bijvoorbeeld kleiner maakt als u deze website bekijkt zult u zien dat de website layout zich automatisch aanpast.

Voorheen werden er aparte websites voor mobiele apparaten gemaakt. Dit was natuurlijk duurder zowel voor het maken en onderhoud. Nu kan met een responsieve website alles in één website met als voordeel dat deze website ook al klaar is voor mobiele apparaten die nog moeten komen. Dus klaar voor de toekomst.

Image

Welk bedrijf kan er baat bij hebben

Het worden steeds meer bedrijven die voordeel halen uit een responsieve website. het gebruik van tablets en mobiels om op internet te zoeken neemt in zeer hoog tempo toe, dus ook uw website zal met mobiele apparaten bezocht worden. Het is niet zo dat websites die niet responsieve zijn niet met een mobiel bezocht kunnen worden, ze zijn alleem minder gebruiksvriendelijk op een mobiel of tablet, je moet veel inzoomen, en scrollen ook horizontaal dus moeilijk zoeken, lange laattijd.

Gebruiksvriendelijk voor alle bezoekers

Als een responsieve website met een computer wordt bezocht ervaar de bezoeker dit als een gewone website. Maar wanneer een responsieve website met een mobiel bezocht wordt dan ervaart de bezoeker dit als een soort App. Knoppen buttons staan mooi groot onder elkaar het menu past ook op het scherm en is makkelijk te bedienen met tiptoets, teksten letter grote alles past zich aan zodat het makkelijk te lezen blijft en er niet horizontaal gescrold hoeft te worden. bezoek deze site op je computer en mobiel en zie het verschil.

Het gebruik van het touchscreen bij een responsieve website is ook mogelijk omdat de buttons en knoppen grotter worden weergegeven. Bovendien is de laadsnelheid van de pagina's op mobiel bij een responsieve website aanzienlijk sneller als op een niet responsieve website.

Gebruikerservaring

Het is de gebruikerservaring dat bezoekers de inhoud van de website laat lezen. Als ze dit kunnen doen op elk type apparaat en op elk tijdstip van de dag, zit men goed. Responsief webdesign is eigenlijk het brengen van de optimale gebruikers ervaring op een desktop computer, tablet PC, smartphone of smart TV.

Zoekresultaten SEO

Wanneer internet gebruikers zoeken op hun mobiel apparaat, zal Google de voorrang geven aan mobiel vriendelijke websites. Met een responsieve website maak je hier dan meer kans om in de zoekresultaten te verschijnen, Bovendien zijn gebruikers van een responsieve website eerder geneigd deze site te delen met anderen als ze met de mobiel browsen.

Prijsvoordeel en tijdwinst

Als je een website wil voor mobiel en computer, is een responsieve website de beste oplossing. Natuurlijk kun je ook twee websites laten maken één voor mobiel en één voor de computer maar dit is duur en tijdrovend ook in onderhoud. Een reponsieve site is dan de beste keuze je hoeft dan maar één website te laten maken en onderhouden.

Image

T: 06 43240094
info@website-styling.nl

Waver 6
3068 GR Rotterdam

Google plus website
facebook website